Épületgépészet

Sok esetben laikusok számára az épületgépészet témakör úgymond „sötét lónak” számít, és hajlamosak összekeverni akár teljeses különálló tudományágakkal illetve szakmákkal. Az alábbiakban szeretnénk röviden összefoglalni, hogy mi is tartozik be a klasszikus épületgépészeti rendszerekbe.

Az épített terekben az év jelentős részében olyan állapotot kell fenntartanunk, amelyek a külső környezettől különböznek. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha egyrészt az épületbe valamilyen forrás felhasználásával energia és anyagáramot vezetünk be, másrészt építészeti-épületszerkezeti eszközökkel célszerű módon befolyásoljuk az épületen belüli, valamint az épület és környezet között kialakuló energia- és anyagáramot.

Némiképp pongyolán fogalmazva az épületgépészet feladata, hogy biztosítsa az épület használói számára a komfortérzetet, ivóvizet, a keletkező szennyvíz elvezetését, a megfelelő hőmérsékletet, a megfelelő minőségű és paraméterű levegőt. Az épületgépészet nagy általánosságban az épületeken belüli csőhálózatokkal azok szerelvényeivel és a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel foglalkozik.

Az alábbi épületgépészeti szolgáltatásainkat kínáljuk:

Tervezés

Felelős műszaki vezetés

Műszaki ellenőrzés

Igazságügyi szakértés

Légtechnikai kivitelezés

Fűtés és hűtés kivitelezés

Vízrendszer és csatornázás kivitelezés