Vízrendszer és csatornázás kivitelezés

Épületgépészeti kivitelezés tekintetében a hagyományostól a legmodernebb rendszerek kiépítéséig mindent vállalunk az energiatakarékosság jegyében. Amennyiben az általunk javasolt rendszereket, készülékeket építhetjük be akkor RENDSZERGARANCIÁT biztosítunk.

Vízellátás

Fontos, hogy az épületet megfelelő minőségű és nyomású vízzel lássuk el. Javasoljuk, hogy a választott berendezési tárgyak víztakarékosak legyenek. Amennyiben a meleg vízellátó rendszer kiterjedt, úgy cirkulációs rendszer telepítését javasoljuk. A cirkulációs rendszer azt jelenti, hogy a meleg víz mindig rendelkezésre áll a csapnál, nem kell több liter vizet kifolyatni mire lesz meleg víz. A gazdaságos üzem érdekében kapcsolóórával ellátott cirkulációs szivattyút és termosztatikus cirkulációs szelepet építünk be. További lehetőség a vízfogyasztás csökkentésére az esővíz felhasználása. Az esővizet a szakirodalom WC öblítés és mosógép ellátásra javasolja. A megfelelő víztakarékos szaniterek kiválasztásában tudunk segíteni.

Melegvíz készítési módok:

◦ villanybojler
◦ kombikazán, átfolyós vízmelegítő
◦ beépített tárolós kazán
◦ kazán + indirekt fűtésű tároló
◦ napkollektor (sík vagy vákuumcsöves)
◦ hőszivattyú

Csatornázás

A szennyvízhálózatot polipropilén csőből szereljük (PP), mert darálás után 90% újrahasznosítható, ezzel szolgálva a környezetvédelmet. Fontos szempont számunkra az épületen belüli szennyvízhálózat akusztikai védelme, ezért vagy szigeteléssel látjuk el a csövet vagy eleve anyagában hangszigetelt csőből készítjük a szennyvízhálózatot.