Pályázatok

Vissza nem térítendő állami támogatással megújuló energiás felújításunk, korszerűsítésünk megtérülési ideje is a töredéke lehet! Használja ki Ön is!

Az Európai Unió 2020-ra 20%-kal kívánja csökkenteni az épületek energiafelhasználását, 20%-ra növelni a megújuló energiák felhasználását, és 20%-kal csökkenteni az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását. Az új 2010/31/EU irányelv bővebben tárgyalja az épületek energiahatékonyságának számítását és a tanúsítványok használatát, meghatározza az energiahatékonyságra vonatkozó minimum követelményeket, az épületgépészeti rendszerek követelményeit, továbbá hogy mit jelent a közel nulla energiaigényű épület. Az új irányelv szerint a fűtési és légkondícionáló rendszerek energiafelhasználását is csökkenteni kell.

Ennek szellemében az EU nagy összegeket fordít a meglévő lakóépületek, önkormányzati illetve állami intézmények, vállalatok és nonprofit szervezetek épületeinek széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező valamint energiahatékonyság javítását célzó megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítésére. Ezek a pályázatok legtöbbször utólagos finanszírozásúak és ami a legfontosabb, hogy vissza nem térítendőek.

A negatív gazdasági környezet ellenére számtalan kitűnő vissza nem térítendő támogatási lehetőség várható továbbra is magánszemélyek, vállalkozások, önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek részére.

Minden pályázat áll egy gazdasági és egy műszaki részből, egy jól elkészített műszaki számítás elősegítheti a pályázat sikerességét.

Figyelje folyamatosan híreinket az aktuális pályázati lehetőségekről, kérdés illetve ajánlatkérés esetén forduljon hozzánk bizalommal!